Werkgevers

Financieel fit  ‌op de werkvloer

Als werkgever wil je gezonde, florerende werknemers die plezier hebben in hun werk en hun leven. Geldzorgen drukken zwaar op het algehele functioneren van een mens. Het ziekteverzuim van iemand met financiële stress ligt hoger en de productiviteit lijdt er aantoonbaar onder. Het is geen simpele opgave jouw werknemer te steunen in het vinden van de juiste (financiële) balans. Financieel Fit Den Helder kan jou als werkgever de ondersteuning bieden vanuit breed verzamelende kennis en verschillende toolkits. Zo kun jij als werkgever jouw werknemer bijstaan in het vinden van structurele oplossingen. Meer weten? Bekijk de verschillende initiatieven of wordt partner en ontvang de toolkit.

Werkgevers moeten hier gewoon iets mee. We hebben een belang en een verantwoordelijkheid.” 

Webinar: Financieel Fit op de werkvloer
Donderdag 2 juli gingen Jan Leunis de Beij en Lizzy van der Kooij van Financieel Fit Den Helder tijdens het webinar Financieel Fit op de werkvloer in gesprek met Ben Tap (directeur RPAnhn) en Frido Kraanen (bestuurder Omring) over het effect van geldstress bij medewerkers en de impact daarvan op organisaties. Zij spraken over de belangrijke rol die werkgevers hebben in de aanpak van armoede: zij zijn een belangrijke signaleerder van problematiek en kunnen ervoor zorgen dat hun werknemers eerder de weg naar hulp vinden.

Medewerkers helpen én kosten besparen.

Zo werd ingegaan op voorkomende situaties op de werkvloer, op vragen welke aanpak werkt en met welke diensten en services Financieel Fit Den Helder werkgevers kan ondersteunen. Ook gaven de sprekers inzicht in mogelijke besparingen. Wist u bijvoorbeeld dat een werknemer met schulden u als werkgever al gauw 13.000 per jaar kan kosten? En dat er sprake kan zijn van 20% productiviteitsafname en een toename van ziekteverzuim met 7 dagen?

Door financiële problemen (eerder) bespreekbaar te maken en mensen uit de armoede te kunnen helpen, help je als werkgever uiteindelijk ook elkaar. En dat niet alleen. Zoals Frido Kraanen het verwoordde “Werkgevers moeten hier gewoon iets mee. We hebben een belang en een verantwoordelijkheid.”

Heeft u het webinar niet live kunnen meekijken? Kijkt u hierboven dan de livestream terug. 

Sprekers

Jan Leunis de Beij

Jan Leunis de Beij is voorzitter van het kernteam van Financieel Fit Den Helder. In het dagelijks leven is hij directeur Omring Thuiszorg. Vanaf de start is Omring nauw betrokken bij FFDH. 

‌’We merken als Omring direct wat schuldenproblematiek voor gevolgen heeft. Voor zowel cliënten als voor medewerkers. Daarom zetten we ons volop in om, als het maar even kan, vroegtijdig mensen weer de goede kant op te helpen. ‘ 

Lizzy van der Kooij

‌Lizzy van der Kooij is kwartiermaker bij Financieel Fit Den Helder.

‌Lizzy werkt vanuit haar eigen bedrijf B-Liz aan transitie binnen de zorg en het sociaal domein met verbinding op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau. Zij heeft veel ervaring in het sociaal domein, de zorg en op gebied van gezondheid vanuit GGD, gemeenten en eerste lijn. Zij initieert graag nieuwe samenwerkingsvormen, zoals Financieel Fit Den Helder.

Ben Tap

Ben Tap is sinds begin dit jaar directeur van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RPAnhn).

‌RPAnhn is strategisch en uitvoerend partner voor werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid. Samen werken zij aan een duurzame, ontwikkelingsgerichte en inclusieve arbeidsmarkt ten behoeve van een sterke, regionale economie.

‌Ben was van mei 2014 tot november 2019 wethouder voor de gemeente Hoorn. 

Frido Kraanen

Frido Kraanen is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van Financieel Fit Den Helder als aanvoerder van het ontwerpteam.

‌Frido is bestuurder bij Omring. ‘‌Doen, verbinding met binnen en buiten en samenhang creëren!’ Dat zijn de drijfveren van Frido. Daarnaast vindt hij ‘sterke zorg’ en ‘er zijn’ als mensen kwetsbaar worden de belangrijkste maatschappelijke kernwaarden.

Nieuws
& tips

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws &
praktische tips