Initiatieven

Partners Financieel Fit Den Helder is aanvullend op bestaande lokale initiatieven zoals Financieel Fit Den Helder en Financieel Fithuis Het FUNdament.

Financieel Fit Den Helder

Financieel Fit Den Helder is een initiatief van twaalf lokaal betrokken, gelijkwaardige partners. Door verbinding en samenwerking te zoeken met meerdere partners uit de regio en zoveel mogelijk aan te sluiten bij een bestaande infrastructuur, pakken de initiatiefnemers armoede vanuit hun werkveld gezamenlijk aan.

Financieel Fit Den Helder wil met elkaar armoede aanpakken door in zetten op het voorkomen dat mensen in schaarste komen te leven. Door hen financieel én sociaal fit te maken, bieden we hen perspectief en helpen we mensen grip op hun leven te krijgen. Samen gaan we de uitdaging aan en maken we het verschil.

VROEG EROPAF DEN HELDER

Soms lukt het niet om de vaste lasten te betalen. De huur, gas,  water en licht. Er is hulp, maar de meeste mensen vragen daar niet of veel te laat om. Snelle hulp kan veel ellende en kosten voorkomen. De gemeente neemt daarom soms zelf contact met deze mensen op als ze een betalingsachterstand hebben. Dit noemen we Vroeg Eropaf. 

Hoe werkt het?
Als iemand problemen heeft met het betalen van de rekeningen voor huur, energie, water of je zorgverzekering, dan neemt een medewerker van het Financieel Fit Team contact op. Samen kijken ze wat er nodig is om de betalingsproblemen aan te pakken. Soms hebben ze recht op subsidies of regelingen. Soms kan er in termijnen worden betaald. En soms is er andere hulp nodig. Het doel is in ieder geval om te voorkomen dat ze dieper in de schulden raken.

Het FUNdament

Het is onze missie om mensen te coachen naar financiële zelfredzaamheid en een gezondere en meer duurzame levensstijl. Wij maken deel uit van het initiatief ‘Financieel Fit Den Helder’ en werken samen met professionele hulpverleners. 

Vanuit Financieel Fit Den Helder werken we samen met het Financieel Fit Team, zijn we onderdeel van educatie en kunnen mensen via hun werkgever bij ons terecht voor hulp. Maar ook cliënten van professionele hulpverleners zijn bij ons welkom voor aanvullende begeleiding. We gaan daarbij niet op de stoel van de professionals zitten maar bieden praktische hulp en tips, zonder dat daar een einddatum aan vast zit.Iedereen die bij ons aanklopt voor ondersteuning, ook zonder verwijzing, is bij ons van harte welkom.

Nieuws
& tips

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws &
praktische tips