‘Het Fundament’

Veel Heldernaren kunnen door geldzorgen niet actief deelnemen aan de samenleving. Liefst één op de drie huishoudens leeft op of onder de landelijke armoedegrens. En dat is zorgelijk. Mensen die ’s nachts wakker liggen door geldzorgen, dat kan niet langer. Financieel Fit Den Helder komt in actie. 
 
Wij willen dat iedereen actief kan meedoen in onze maatschappij. En armoede mag daar geen belemmering in zijn. We willen mensen motiveren en stimuleren weer financieel redzaam te worden. En te blijven. Door hen financieel én sociaal fit te maken, bieden we hen perspectief en helpen we mensen grip op hun leven te krijgen. 
Hoe werkt Het FUNdament?

Consuminderen gaat eigenlijk nog een stapje verder dan uitkomen met het inkomen. Het is een manier van leven. Daarom krijgen onderwerpen als gezond eten, biologisch tuinieren, zelf cadeautjes en kleding maken, zelf klussen, sociale contacten onderhouden, uiterlijke verzorging, ontspullen, administratie bijhouden, actief en gezond blijven en duurzaam en milieubewust leven ook ruim aandacht. Niet alleen door erover te praten maar ook door het in praktijk te oefenen.

In het FUNdament is iedereen welkom, je ‘mag er zijn’. Geen beoordeling en veroordeling, maar onvoorwaardelijk stimuleren en ondersteunen wanneer iemand nieuwe wegen in wil slaan. Deelnemen is gratis, maar niet voor niets: als tegenprestatie wordt gevraagd als vrijwilliger een bijdrage te leveren. Dit werkt activerend en vergroot het zelfvertrouwen. Een win-win situatie dus.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Petra Alders, (06) 826 16 322. Het adres van het Fundament is Dintelstraat 153. Of volg ons op Facebook

"Leer je hoe je kunt omgaan met weinig geld en wat je in je gedrag kunt veranderen om financieel fit te zijn."

Nieuws
& tips

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief
en ontvang het laatste nieuws &
praktische tips